Sığınmacılara da Türklere geçit vermediler

Schengen Vizesi Krizi Türkleri Vurdu

Schengen başvurusunda bulunan Türklerin sayısı hızla artarken, vize almak bile çileye dönüştü. İktidarın sessiz kalmasıyla birlikte sorun daha da derinleşiyor. Türkiye’den her kesimden insan, iş seyahatinden öğrenciye, turistle ticari amaçlı seyahate kadar Avrupa kapılarında sıkışıp kalıyor. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göç konusunda iş birliği teklif ederek teşekkür etti.

Öğrenciler Eğitim İmkânından Mahrum

Meloni, Türkiye’den gelen mülteci sayısının sıfırlandığını açıkladı. Ancak 2024’ten beri İtalya’da eğitim alma hakkı kazanan gençler ülkeye kabul edilmedi. Bu duruma tepki gösteren gençler, İstanbul Beyoğlu başkonsolosluğu önünde protestolar düzenledi. Konsolosluklar, iltica riski, maddi yetersizlik ve güvenilir olmayan finansal kaynaklar gibi gerekçelerle başvuruları reddetti.

Yeni Bir Vize Pazarı Doğuyor

Sorun büyüdükçe aracı kurumlar devreye girerek vize başvurularından kar elde etmeye başladı. Konuştuğumuz bir acente yetkilisi, Türklerin yurt dışına gitmek istemesine rağmen vize alamamalarının sorun olduğunu belirtti. Aracı kurumların keyfi uygulamalarına dikkat çeken yetkili, önemli bir vize pazarının ortaya çıktığını ifade etti. Premium Lounge ve VIP başvuru adı altında ekstra ücret talep eden kurumlar, randevuları iptal edebiliyor ve bu durumdan haksız kazanç sağlıyor.

Fotoğraf: Sığınmacılara da Türklere Geçit Verilmedi

Premium Lounge Vize Hizmeti

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, aracı kurumların vize sürecini suiistimal ettiğini belirterek, vatandaşlardan extra ücret talep ettiklerini ve haksız kazanç sağladıklarını dile getirdi. Acentelerle yapacakları toplantıda yasal adımlar atacaklarını belirtti.

Fotoğraf: Türklere Verilen Eğitim Hakları Engellendi

Avrupa Birliği Türk Delegasyonu, vize sorunlarına dikkat çekerek, yetkisiz aracıların dolandırıcılık yaptığını açıkladı. Schengen vizesi başvuru ücretinin 90 Euro olduğu ifade edilirken, aracısız başvuru yapılması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

GES’lerdeki arızaları hızlı tespit edebilecek sistem çalışmaları başladı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ile 3 üniversitenin ortak geliştirileceği yapay zeka destekli yazılım sayesinde, güneş enerji santrallerindeki (GES) panellerde meydana gelen arızaların anında ve nokta atışı tespit edilmesi amaçlanıyor.

Yarın açıklanacak, milyonlarca emeklinin kaderini belirleyecek

Emeklilere yapılacak temmuz zammı için kritik enflasyon verisi yarın açıklanacak. TÜİK’in duyuracağı nisan enflasyonuyla birlikte 6 aylık enflasyon farkının 4 aylık bölümü kesinleşmiş olacak.

Kıbrıslılar TEKNOFEST’e akın etti: Güçlendiğimizi hissettim!

TEKNOFEST KKTC’ye katılan Kıbrıslılar, festivalin ülkelerinde düzenlemesinden dolayı gurur duyduklarını aktardı.

Suriye’den Türkiye’ye enerji alanında yatırım çağrısı

Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir, Türk şirketlerine ülkesinin enerji sektörüne yatırım çağrısında bulunarak, “Suriye’de enerjinin her alanına yatırım yapılabilir. Arama, sondaj, rafinaj, iletim, hatları ve santrallerin rehabilitasyonu, rafinerilerin yeniden inşası ve madencilik alanında çalışma imkanları mevcut” dedi.

Bakan Kacır: “İstiyoruz ki KKTC bilişim adası olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bir “bilişim adası” olmasını istediklerini belirterek, “KKTC’yi sadece kendi çocuklarımızın değil, bütün dünyadan bilişimcilerin, dijital teknoloji alanlarında ürünler, hizmetler geliştiren insanların adresi haline getirmek üzere çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

TESK Genel Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde özellikle büyükşehirlerde artan nüfus göz önünde bulundurularak modern ve hijyenik kurban kesim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir