İstanbul’da sisli ve puslu hava 1 hafta sürecek

İstanbul’da Sisli ve Puslu Hava Devam Ediyor

İstanbul’da yaşanan sisli ve puslu hava, önümüzdeki bir hafta boyunca devam edecek. Afrika üzerinden gelen yüksek basınç sistemlerinin etkisiyle, sabah ve akşam saatlerinde şehirde sis ve pus oluşuyor. Bu durum, hava kalitesinin düşmesine neden oluyor.

Hava kirliliğinin en yoğun olduğu bölgeler arasında Göztepe, Kartal, Fikirtepe, Uzunçayır, Mecidiyeköy ve Kağıthane bulunuyor.

Meteoroloji uzmanı Güven Özdemir, Türkiye’nin Afrika’dan gelen yüksek basınç sistemlerinin etkisi altında olduğunu belirtti.

Özdemir, İstanbul’da sis ve pusun sabah ve akşam saatlerinde etkili olmasının nedenini açıklarken, “Gündüz sıcaklığı, güneş, radyasyonu absorbe ediyor, tutuyor ama gece saatlerinde ise güneşin batımıyla birlikte karalar hızla soğumaya başlıyor. Çünkü gökyüzü açık ve hızlı bir şekilde radyasyon kaybımız oluyor.” dedi.

Bu durumun deniz ve göl kenarları ile ormanlık alanlarda buharlaşmaya neden olduğunu vurgulayan Özdemir, “Çukur yerlerde, dere kenarları, nehir kenarları, göl kenarları veya denizin bulunduğu kısımlarda sis ve pus olayını daha fazla görüyoruz. Mevsim kış, bundan dolayı da çok dikkatli olmamız lazım. Yüksek basıncın olduğu zamanlarda buzlanma ve sis olayı çok görebilecektir.” şeklinde konuştu.

“İstanbul’da 1 Hafta Sürecek Sisli ve Puslu Hava”

Özdemir, İstanbul’da 1 hafta boyunca yağış beklenmediğini ve sisli, puslu havanın etkisinin devam edeceğini belirtti.

“İstanbul’da 1 hafta boyunca sisli ve puslu hava etkili olacak. Metropollerde yaşayan vatandaşlarımızın sabah ve akşam saatlerinde sis ve pus olayıyla birlikte hava kirliliğine de dikkat etmesi gerekiyor. Sabah erken saatlerde ve güneşin batımından itibaren hava kirliliği had safhayı bulacaktır. Kronik hastalığı olanların, çocukların mümkün olduğunca dışarıya çıkmaması lazım. Maskesiz dolaşılmamalı. Yoksa hastalıklar ilerleme kaydedecektir.” dedi.

Sanayinin ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde hava kirliliğinin etkili olacağını vurgulayan Özdemir, “İstanbul’da Göztepe, Uzunçayır, Fikirtepe’nin E-5’e bakan kısımları ile Kartal, Mecidiyeköy bu bölgelerde hava kirliliği had safhada.” şeklinde konuştu. (AA)


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Hizbullah ile Lübnan hükümeti arasında silah krizi

Lübnan’da Hizbullah’ın ağır ve orta menzilli silahlarını bırakıp sadece hafif silahlarını elinde tutması önerisi ülkede tartışmaları alevlendirdi. Öneriye karşı çıkan siyasi partiler, böyle bir adımın devletin egemenliğine ve halkın güvenliğine ciddi …

Ekrem İmamoğlu’na ‘diploma’ davası: Hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

Son dakika haberi… Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun “lisans diplomasının sahte olduğu” suçlamalarına ilişkin 8 yıl 9 aya kadar hapis talebiyle hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu.

Dünyanın yeni bir şehri daha oldu! 3.500 yıl sonra bulundu

Peru’da yıllarca süren çalışmalar sonucunda 3 bin 500 yıllık şehir gün yüzüne çıktı.

Gazeteci ve Yazar Nihat Genç son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci ve yazar Nihat Genç, akciğer kanseri tedavisi gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 69 yaşında hayatını kaybetti. Genç için Ankara Kocatepe Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine siyaset, sanat ve edebiyat dünyasından birçok isim katıldı. Cenaze namazının ardından Genç, Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Şam’dan Tel Aviv’e yeni teklif: ‘1974‘e dönelim’

İsrail ile Suriye arasındaki çatışmasızlık görüşmeleri ABD’nin arabuluculuğunda devam ederken Şam’dan Tel Aviv’e “1974 anlaşmasına dönmeye hazırız” önerisi gitti.

Bakan Yerlikaya duyurdu: Orman yangınlarında 10 tutuklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya, son bir haftada 12 ilde meydana gelen yangınlarla ilgili şu ana kadar 44 şüphelinin gözaltına alındığını; bunlardan 10’unun tutuklandığını 6’sının da adli kontrolle serbest bırakıldığını duyurdu.